Rieja » Eten en Drinken
Artikelen 1 - 6 van 6 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

De gewone laurier is een aromatisch kruid voor in de keuken

De gewone laurier is een aromatisch kruid voor in de keuken

De gewone laurier is de Laurus nobilis. Ook wordt de laurier Prunus laurocerasus laurier of laurierkers genoemd. De laurierkers wordt echter gebruikt als groene plant in de tuin en de bladeren zijn gi… Producten, 07-02-2018
Hoe proef je en waarom smaakt eten soms niet lekker?

Hoe proef je en waarom smaakt eten soms niet lekker?

Wat voor de een lekker is, is voor de ander vies. Is te zuur, te bitter, veel te pittig of veel te zout. Niet alleen de smaak speelt mee, maar ook de textuur. Dan zijn bijvoorbeeld champignons een soo… Diversen, 06-11-2015
Sjalotjes uit de moestuin of inmaken voor de winter

Sjalotjes uit de moestuin of inmaken voor de winter

Uit eigen moestuin sjalotjes oogsten. De sjalotjes zijn geuriger en pittiger dan de sjalotjes die je koopt in de supermarkt. Een sjalotje heeft een verfijnder smaak dan een ui. Sjalotjes inmaken in zo… Producten, 17-08-2014
Sperziebonen zijn gezond en lekker

Sperziebonen zijn gezond en lekker

De lange, dunne en groene haricots verts zijn sperziebonen en vallen onder de stambonen. Mooi lang, groen en heerlijk om ze vers te plukken, te pitten en ’s avonds te eten. Boterzacht, jong, lekker va… Producten, 11-08-2014
Tomaten uit eigen kas en tomatenpuree zelf maken

Tomaten uit eigen kas en tomatenpuree zelf maken

Alleen zelf geteelde tomaten, zonder enige poespas (bestrijdingsmiddelen) smaken zoals tomaten moeten smaken. Lekker, geurig, sappig en vol smaak. Wie niet van tomaten houdt vindt zelfgekweekte tomate… Producten, 07-08-2014
Tuinbonen oogsten en verwerken

Tuinbonen oogsten en verwerken

Tuinbonen in de moestuin. De tuinboon, ook wel veldboon of labboon genoemd. Een heerlijke lekkernij voor de een en een ander vindt het afschuwelijk smaken. Tuinbonen om te oogsten, te doppen of dubbel… Bereiding, 01-08-2014